Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages serà l'escenari de la segona edició del Premi Joan Burés i Vidal de dansa d'arrel

Les propostes a concurs es podran veure al Cobert de la Màquina de Batre, el diumenge 28 d'abril.

El Premi pioner de dansa d’arrel, Joan Burés i Vidal, viurà l’acte final i l'entrega de guardons de la seva segona edició a Sant Fruitós de Bages, de la mà de l'entitat santfruitosenca Som Riu d'Or que n’és l’associació que l’impulsa.

El Premi Joan Burés i Vidal va néixer l'any 2023 per a fomentar la creació, el desenvolupament i la divulgació de nous projectes de dansa tradicional catalana.

En aquesta segona edició es premien dues categories, una a projectes de creació o reinterpretació de danses tradicionals catalanes, dotada amb un premi de 1.000 €; i una segona, a material didàctic destinat a l'ensenyament de la dansa catalana als centres educatius, dotada amb un premi de 500 € més l'edició del material pedagògic i el desenvolupament del projecte en un centre. En aquesta segona edició s'han presentat a concurs més d'una vintena de propostes d'entitats culturals d'arreu de Catalunya.

El diumenge 28 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, Sant Fruitós de Bages acollirà l'acte final, que inclourà l'exhibició de dansa de les coreografies finalistes, així com l'exposició del projecte pedagògic guanyador, Serà a partir de les 12:30 h del migdia al Cobert de la Màquina de Batre. Un acte cultural obert al públic on tothom podrà gaudir de propostes inèdites en dansa d'arrel.

Fent valdre la figura i el llegat de Burés i Vidal

El Premi s'inspira en la figura de Joan Burés i Vidal. Ballarí, coreògraf i artista transgressor nascut al Bages.

Burés i Vidal va iniciar la seva trajectòria dins la dansa tradicional catalana l'any 1966 a l'esbart de Manresa. Es va formar en dansa clàssica, va crear i va dirigir coreografies reconegudes en l'àmbit nacional i als anys 80 va passar a formar part del prestigiós Esbart Català de Dansaires de Barcelona. És creador de coreografies encara interpretades per molts dels esbarts de la comarca del Bages, com ara l'Havanera brau pescador, Galop Grec, Sardana les noies de la Costa, El Batallador, Ball de la Civada o Legió d'Honor.

Aquest premi, impulsat per l'esbart Som Riu d'Or, compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'Agrupació d'Esbarts i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.