Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages s'estrena com a seu oficial del Festival Clam en una 18a edició que projectarà una trentena de títols del millor cinema social de la temporada

El Festival se celebrarà del 23 de setembre al 2 d'octubre a Sant Fruitós de Bages, Navarcles i Manresa.

Sant Fruitós de Bages s'incorpora com a seu oficial del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam, en la seva 18a edició després que l'any 2021 en fos el municipi convidat.

La cita se celebrarà entre el 23 de setembre i el 2 d'octubre amb actes i projeccions a les tres seus: el Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages, l'auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles i els Cinemes Bages Centre de Manresa.

Durant la presentació de l’edició 2022, l'alcaldessa Àdria Mazcuñán i Claret ha destacat la importància de ser una de les seus d'aquest certamen, ja que suposa una passa endavant més per recuperar el cinema al municipi, que històricament havia tingut molta tradició.

El tret de sortida del festival serà el divendres 23 de setembre amb l'estrena a tot l'estat de la pel·lícula La nuit du 12, de Dominik Moll, que denuncia la corrupció del poder i el masclisme.

Durant el festival, es projectaran una trentena de pel·lícules que seran estrena en l'àmbit català, moltes d'elles procedents de les darreres edicions de cites de prestigi com Canes, Venècia, Berlín, Sundance o Sant Sebastià.

A banda d'aquestes projeccions, també es podran visionar altres films inclosos en el cicle "Les altres Nomadland", una iniciativa de set pel·lícules que volen donar visibilitat al sensellarisme a través de la mirada femenina. El cicle comptarà, entre d'altres , amb cintes d'autores com Icíar Bollaín, Agnès Varda i Barbara Loden.

En el marc de la temàtica feminista Sant Fruitós de Bages també acollirà un taller sobre cinema i autoficció feminista, de la mà de Mireia Iniesta, i una xerrada LGTBIQ+ amb Valentina Berr, una dona trans, que és periodista i especialitzada en gènere i comunicació. Per a l’alcaldessa és important que sigui Sant Fruitós de Bages la seu on s’impartiran aquestes sessions ja que des del municipi s’està treballant de valent en aquest àmbit.

El Festival comptarà amb nombroses cares conegudes del talent nacional. Els Premis d'Honor del Clam, aniran a parar a mans d’Isaki Lacuesta, qui oferirà una classe magistral prèvia a la projecció d'Un año, una noche i del barceloní Jaime Rosales, qui estrenarà la seva nova pel·lícula Girasoles silvestres.

Passaran també pel Festival les realitzadores Neus Ballús (Sis dies corrents) i Irene Moray ( Suc de síndria) qui participaran en una conversa oberta al públic.

Enguany, el Clam amplia la mirada i estrena noves aliances amb institucions de prestigi com és el cas del festival de curtmetratges de Clermond-Ferrand i també posa el focus en institucions locals com la Fundació Universitària del Bages o Ampans per a treballar altres temàtiques socials.

Es pot consultar tota la programació i realitzar la compra d'entrades a www.clamfestival.org