Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages tindrà fibra òptica al 90% del municipi aquest 2015

Les gestions de l’Ajuntament amb Telefònica Espanya han donat bons resultats. El desplegament arribarà a més de 2.700 habitatges i locals

Els diferents contactes i gestions de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, amb el seu Alcalde al capdavant, amb responsables Telefònica Espanya per desplegar FO a tot el municipi han donat fruit. L’empresa ha decidit expandir la seva xarxa de banda ampla al municipi, un desplegament que ha de ser una realitat en finalitzar aquest 2015.

Això suposarà la creació d’una nova xarxa de fibra òptica que arribarà directament a cadascun dels habitatges del municipi, amb una estesa de 90% del territori municipal. El pla de l’empresa preveu que la nova instal·lació arribaria a 2.718 unitats immobiliàries de Sant Fruitós, que vol dir tant habitatges com locals.

La tecnologia que s’utilitzarà serà l’extensió de la FTTH (Fiber to the home; fibra a la llar). La instal·lació es realitzarà durant aquest any 2015, el major gruix durant el quart trimestre.

La realitat dels polígons

Pel que fa a les zones industrials del municipi, el consistori realitzarà un estudi per analitzar la connectivitat i les alternatives de millora de les infraestructures de telecomunicacions als polígons. L’objectiu és conèixer les alternatives per connectar i/o crear la xarxa necessària. Per altra banda, l’associació d’empresaris està recollint informació sobre quina és la situació i solució de connectivitat per la qual opta cada empresa dels polígons.