Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages torna a ser un dels escenaris de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya en la seva 50a edició

El grup brasiler Companyia Barrica actuarà el divendres 9 de setembre sota el Cobert de la Màquina de Batre.

Les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que se celebren fins al pròxim 10 de setembre arreu del País, tindran com a un dels seus escenaris Sant Fruitós de Bages, amb l'actuació de la Companyia Barrica, un grup artístic de l'illa de São Luis, al Brasil.

La companyia actuarà sota el Cobert de la Màquina de Batre el divendres 9 de setembre a les 8 del vespre.

Amb 35 anys d'existència, la Companhia Barrica desenvolupa un gran treball en favor de la cultura popular brasilera, presentant arreu del món un ampli repertori de danses i cançons originàries de les festes tradicionals de l'estat de Maranhão, en particular el Tambor de Crioula, Bumba meu Boi, Boizinho Barrica i el grup de carnaval anomenat Bicho Terra.

Amb les seves danses, vestuaris diferents i composicions musicals, ha representat el Brasil en diverses exposicions mundials. Acompanyaran a l'actuació d'aquesta formació l'esbart Som Riu d'Or i els Geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages. El municipi va recuperar la seva participació en aquestes jornades l'any passat, amb l'actuació de la formació de l'Equador Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico "Saihua".

Les Jornades Internacionals Folklòriques van néixer l'any 1972 amb l'objectiu de potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i per donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals. Enguany participen en aquestes jornades, a banda de les formacions catalanes, Bulgària, Kenya, Mèxic, Romania i Brasil.

Podeu trobar tota la informació de les jornades a https://www.adifolk.cat