Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages visita el municipi agermanat d'Alcalá del Valle durant les festes de Setmana Santa

Els representants de l'Ajuntament santfruitosenc han pogut conèixer el municipi, les diferents iniciatives que s'hi duen a terme i han pogut viure les processons de Setmana Santa.
Visita a la cooperativa d'espàrrecs
Visita a la cooperativa d'espàrrecs

Una trentena de veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages acompanyats per l'alcaldessa Àdria Mazcuñan i Claret i membres del govern municipal, han visitat durant aquesta Setmana Santa el municipi gadità d'Alcalà del Valle amb qui s’està agermanat des de l'any 2003, fruit del gran nombre de santfruitosencs i santfruitosenques que són originaris d'aquest municipi.

El govern municipal ha estat rebut per l'alcalde Rafael Aguilera i pel regidor de cultura i turisme del municipi gadità, Jonathan Moncada, qui els han acompanyat per tal de fer-los conèixer els trets més distintius del poble.

La comitiva ha pogut conèixer l'important projecte cooperatiu impulsat al municipi a través de la visita a la cooperativa d'espàrrecs i a la cooperativa de pa. El govern local ha obsequiat els visitants amb una mostra dels productes locals com són l'oli, el formatge, el salsitxó i els espàrrecs.

Posteriorment, han visitat el convent de Caños Santos, ubicat en un meravellós entorn paisatgístic, una construcció que data del 1542 construït en honor a Nuestra Señora de Caños Santos.

Els vespres de Dijous Sant, Divendres Sant i dissabte, han pres part en les tradicionals processons de les germandats de Padre Jesús Nazareno y María Santísima de la Soledad (los moraos), de la Vera-Cruz (los blancos) i del Santísimo Cristo de la Misericordia (los coloraos) un esdeveniment religiós i històric on es treuen al carrer les imatges més estimades del municipi i es carreguen pels diferents carrers del municipi.

El dissabte al migdia l'alcalde del municipi i l'alcaldessa santfruitosenca, acompanyats pels regidors i regidores d'ambdós consistoris, han compartit un dinar de germanor.