Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages viurà una Diada de Sant Jordi diferent on la cultura, els llibres i les roses arribaran a totes les cases

L’Ajuntament impulsa diferents iniciatives per tal que els llibres i les roses siguin presents a totes les llars del municipi

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages vol que aquest 23 d’abril el municipi visqui de ple la Diada de Sant Jordi malgrat el confinament. En aquest sentit el consistori fa una crida a la ciutadania a decorar les finestres i balcons amb dibuixos, senyeres, roses o qualsevol element relacionat amb aquesta data tan assenyalada per tal d’omplir de color el municipi i fer viure a la ciutadana l’esperit de Sant Jordi. 

Per tal que cap santfruitosenc es quedi sense un dels principals símbols de Sant Jordi, des de l’Ajuntament es farà arribar una rosa a totes les llars del municipi, un total de 3.500 unitats. En aquest mateix sentit, la residència per a la gent gran també rebrà un centre amb 30 roses i un pastís de Sant Jordi sense sucre per tal de poder celebrar aquesta Diada. Totes les roses seran subministrades per la floristeria Montse Sala i AMPANS i el pastís per Pastisseria Dani.

El infants de Sant Fruitós de Bages no es quedaran enguany sense el seu conte. L’Ajuntament farà arribar a totes les cases amb nens i nenes de fins a 12 anys (nascuts entre el 2007 i el 2020) un exemplar, del conte que edita l’Ajuntament  “Sala i Ricardis a les pintures rupestres” amb text de Rosa Camprubí, il·lustracions de Galdric Sala i disseny de Pep Creus. Juntament amb el llibre s’entregarà un exemplar colorable de la peça per tal que els més petits i no tant petits puguin gaudir pintant-lo aquests dies de confinament. Aquest conte, que aquest Sant Jordi arriba al número 17 de la col·lecció, no es quedarà enguany tampoc sense presentació oficial. El mateix dia de Sant Jordi, a les 6 de la tarda, es crearà un espai virtual on la narradora Maria Navarrete explicarà la història als assistents i comptarà també amb la presència dels autors de l’obra i de la directora de la Biblioteca Municipal. Properament s’informarà dels canals per tal d’accedir a aquesta presentació virtual que estarà limitada a 500 participants per qüestions tècniques.

La lectura però, no arribarà només als més petits de la casa, pel públic adult l’Ajuntament, de la mà de l’associació Brogit Difonem Cultura, farà arribar a totes les llars del municipi un número especial del setmanari local Monpeità que justament en aquesta edició arriba al seu exemplar 1.500. En aquesta revista, a banda de les informacions més destacades del municipi, també s’estan preparant algunes sorpreses per tal que aquesta edició sigui d’allò més especial.

Pels joves d’entre 13 i 18 anys (nascuts entre el 2001 i el 2006) s’ha convocat un concurs per premiar la seva creativitat en 5 categories diferenciades: dibuix, prosa, poesia, lletra original i lletra adaptada. Els primers 150 participants en aquesta proposta rebran un val de 20€ per a bescanviar per llibres a la llibreria Ferrer, del municipi. Posteriorment, les millors propostes seran exposades per tal que la ciutadania en pugui gaudir. Per tal de poder participar en aquesta iniciativa properament s’informarà de les bases del concurs i a través de quins canals es podran fer arribar les propostes.

Finalment, per aquells que tinguin ganes de potenciar la seva creativitat, s’ha preparat un tutorial per tal d’elaborar una rosa de paper, on s’explica pas a pas el procés d’una manera molt senzilla. Podeu elaborar aquesta manualitat seguint les pautes que trobareu en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=ivd35OwYI28