Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós es prepara per Sant Jordi

La Biblioteca Municipal estrenarà el seu espai exterior<br />Les escoles del municipi també programen activitats per als seus alumnes

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages estrenarà el seu pati exterior. I ho farà programant tot un reguitzell d’activitats dirigides a grans i petits. Tallers de manualitats de Sant Jordi, narració de contes o una exposició de llibres i novel·les són les propostes més destacades. A més, aquells ciutadans que encara no coneguin la Biblioteca Municipal podran participar en alguna de les visites guiades que es farà durant dijous a la tarda.

Paral·lelament, els centres educatius de la població també proposen diferents activitats durant tota aquesta setmana. A la Llar d’Infants Les Oliveres han organitzat diferents propostes adaptades a cada nivell: la representació de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de les mestres; manualitats de roses, princeses, Sant Jordi i dracs; sortida pels carrers del poble a veure les paradetes de roses i llibres el dijous; instal·lació d’una biblioteca al vestíbul del centre i explicada de contes; i projecció d’imatges de la diada i dels seus elements més representatius.

A l’escola Monsenyor Gibert muntaran paradetes a l’interior de l’escola amb llibres de segona mà i per només 1 euro, tots els infants s’emportaran un llibre a casa. I els alumnes més grans, de 5è i 6e, organitzen conjuntament amb l’AMPA la venda de roses.

A l’escola Pla del Puig, faran, les tardes de dimarts a divendres, recitals i lectura de contes, llegendes i poemes per a les famílies. L’AMPA del centre ha organitzat el 6è Concurs de Dibuix de Sant Jordi, en el qual poden participar tots els alumnes, de P3 a 6è, en diferents categories. I el dia de Sant Jordi es farà el lliurament dels premis. Durant aquell dia, l'AMPA muntarà una parada de llibres i roses dins el recinte escolar.

La festa de Sant Jordi a l’Institut Gerbert d’Aurillac tindrà novetats importants aquesta vegada. Hi haurà el tradicional lliurament de premis del concurs literari; i no hi faltarà l’esmorzar de germanor amb coca i xocolata. També s'esperen, com cada any, la presència dels geganters i grallers de Sant Fruitós. Tanmateix, pel que fa a les novetats, només podem avançar que hi haurà un concurs sorpresa entorn del drac en el qual participaran els diferents grups-classes. El que sí que podem dir és que serà diferent, entretingut i divertit.

I finalment, l'Escola Paidos celebra aquesta setmana la Setmana Cultural, amb diferents activitats segons l'etapa educativa. Hi haurà manualitats, jocs, teatre, familiars d'alumnes explicaran contes, es visitarà la Biblioteca de Sant Fruitós, intercanvi de llibres, celebració dels Jocs Florals, ...

Arxius Adjunts