Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós presenta la nova ordenació de la plaça Onze de Setembre i de l'àmbit de Jaume I

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va presentar el passat dimecres 18 de febrer el projecte per a la nova ordenació de la plaça Onze de Setembre i de l’àmbit de Jaume I en una sessió informativa. 

L’acte, que va reunir una trentena de veïns i veïnes, va tenir lloc a la sala polivalent del Nexe a partir de les 8 del vespre i va ser presentat per l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés i el regidor d’Urbanisme, Tomàs Casero. Els membres del govern municipal van explicar algunes de les accions que es portaran a terme per a convertir l’emplaçament del Cobert de la Màquina de Batre en la plaça major del municipi.

Seguidament, el tècnic municipal, David Aroon, i els arquitectes Abel Porcar i Mario Suñer, de l’empresa Batlle&Roig contractada pel consistori per portar a terme el projecte, van aportar més detalls tant de les actuacions que tindran lloc a la plaça com a l’àmbit de Jaume I, que es preveu que esdevingui un nou corredor verd. Per la seva banda, a la plaça Onze de Setembre es preveu encabir una plataforma àmplia per al mercat, la creació d’un espai escènic en forma d’amfiteatre davant del cobert i la construcció d’una graderia que aprofiti el desnivell natural del terreny. La idea final és conservar l’aspecte visual que recordi els orígens agrícoles del Cobert de la Màquina de Batre