Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós s'adhereix al projecte Ocupació al Bages

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va prendre part aquest dimarts en l’acte de presentació del projecte Ocupació al Bages Industrial que promou la Diputació de Barcelona amb la col·laboració d’ens locals, patronals i centres de formació per enfortir la industria i generar ocupació de qualitat. L’acte es va celebrar al Centre de Formació Pràctica, ubicat al Palau Firal de Manresa, i el va presidir el vicepresident de la Diputació, Marc Castells i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

El partenariat entre ens locals, patronals i centres de formació és el denominador comú de tot el programa Ocupació a la Indústria Local, i en el cas bagenc implica els ajuntaments de Manresa, Castellbell i el Vilar, Cardona, Sallent, Sant Fruitós del Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola; el Consell Comarcal del Bages; la Fundació Lacetània; l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa – UPC; la Patronal Metal·lúrgica del Bages; PIMEC Catalunya Central; i la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa.

Els representants de totes aquestes institucions, entre els quals l’alcalde de Sant Fruitós, van signar el conveni que ha de permetre desenvolupar Ocupació al Bages Industrial, que la Diputació de Barcelona subvenciona en un 75% (prop de 244.000 €), i que espera formar més de 100 persones amb vuit cursos i aconseguir un 50% d'inserció laboral.

L’ajuntament de Sant Fruitós de Bages considera que aquest conveni de col·laboració publico-privada entre municipis i altres ens per a la gestió del projecte d’ocupació és un bon camí a seguir en la vessant de promoció econòmica i l’establiment de sinèrgies a la industria. L’ Actuació per a la promoció de l’ocupació a la indústria local del Bages, en el cas del municipi de Sant Fruitós de Bages implica una participació al projecte global de 10.370,00 euros, on el 50% és cofinançat amb la Diputació de Barcelona.