Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'estrena el documental "l'Evolució de Sant Fruitós de Bages", elaborat a partir la memòria oral de la gent gran del municipi

Aquest divendres 24 de novembre es presenta públicament el documental “l’Evolució de Sant Fruitós de Bages” elaborat a partir d’entrevistes a la gent gran del municipi en un projecte que neix amb la voluntat de preservar la memòria oral del poble. Aquest és el primer volum d’una sèrie documental que desitja conservar quants més testimonis millor que recullin la història del poble.

El documental que es presenta aquest divendres ens parla de l’evolució del municipi a través dels records i les vivències de les persones més grans. Els participants ens parlen de les cases del poble, dels treballs al camps o a la fàbrica tèxtil, de l’alimentació, de com es vivia abans,... i en definitiva del seu dia a dia.

Un total de 56 santfruitosencs i santfruitosenques han participat en aquest projecte a través d’entrevistes personals transversals que han estat enregistrades durant els mesos de juliol i setembre de 2016 i març de 2017. Des d’aleshores i fins el moment, malauradament ens han deixat alguns veïns i veïnes del poble que van col·laborar en el projecte. El seu testimoni vital quedarà per sempre més en aquest documental i també la seva memòria oral restarà a l’arxiu municipal per sempre més.

La projecció íntegre del documental, de 60 minuts de durada, es realitzarà públicament aquest divendres 24 de novembre a 2/4 de 8 del vespre al Nexe-Espai de Cultura i comptarà amb la presència de dos historiadors locals que van ser presents a les entrevistes i amb el productor del documental, qui explicarà anècdotes i detalls del projecte.

El documental es posarà a la venda en format DVD a partir d’aquest proper divendres, al preu de 9 €, a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i els establiments Foto Isidre i Llibreria Ferrer.