Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inauguren les obres de remodelació del Camí de Sant Fruitós, a l'entorn del Parc de l'Agulla

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, han participat avui en l’acte d’estrena d’una actuació que ha consistit en la millora de la pavimentació, delimitació i senyalització dels recorreguts de vianants en el tram conegut com a Camí del tennis

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages i president del Consorci de l’Agulla, Joan Carles Batanés, i l’alcalde de Manresa i vicepresident del Consorci, Valentí Junyent, han inaugurat aquest matí els treballs d’arranjament del Camí de Sant Fruitós (Camí del Tennis), treballs que han consistir en la millora de la pavimentació i en la delimitació i senyalització dels recorreguts de vianants en aquest vial proper al Parc de l’Agulla.
L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de regidors i regidores dels dos consistoris, així com de representants del Consorci de l’Agulla, Club de Tennis Manresa, Parc de la Sèquia, dels arquitectes, així com de l’empresa constructora Arno, que ha realitzat l’obra.
Aquesta actuació forma part del paquet d’actuacions previstes al Camí de l’Agulla en el seu tram comprès entre el Parc i el Club de Tennis Manresa, els camins de l’entorn, així com els treballs de neteja, manteniment i conservació de la zona, que van ser presentades el març passat de forma conjunta pels alcaldes de Manresa i Sant Fruitós.

Millora de la seguretat i la mobilitat en aquest entorn

L’arranjament del Camí de Sant Fruitós en el tram que transcorre entre el Parc de l’Agulla i el Club Tennis Manresa ha afectat a una superfície de 3.564,68m2 i ha tingut un pressupost de 88.396,36€. L’actuació realitzada es plantejava des de la premissa que es tracta d’un camí rural, i suposava principalment pavimentar de nou el camí tot preveient un espai d’amplada suficient que permeti donar continuïtat als recorreguts de vianants del parc de l’Agulla i del recorregut de la Sèquia.

La proposta ha consistit a pavimentar de nou una franja de 7,30 metres d’amplada amb asfalt d’acabat granular i delimitar, dins d’aquesta franja i mitjançant pilones de fusta, una amplada de 6 metres on és permesa la circulació de vehicles.

El recorregut principal de vianants es delimita a continuació de la tanca del parc de l’Agulla de manera que es podria plantejar una futura ampliació d’aquest recorregut desplaçant la tanca del parc cap al seu interior. Aquest recorregut està format per la franja d’1,30 metres d’asfalt delimitada per les pilones i la resta, fins a la tanca del parc, per paviment de sauló. Es completa la línia de moreres existents plantant arbres Liquidambar styraciflua que aportaran una variació cromàtica al camí.

A la banda nord del camí, en el límit amb el Club de Tennis s’ha previst una franja de 23 places d’aparcament en línia que va des de l’extrem oest, a la carretera de Santpedor, fins a l’entrada del recinte del club. A continuació, s’ha mantingut tant la vorera existent com la franja de terra que s’arranja amb una estesa de sauló.

L’actuació s’ha completat definint 4 franges transversals de paviment diferenciat que faciliten i incrementen les condicions de seguretat del creuament de vianants en els punts més significatius. Aquests punts són a la carretera de Santpedor a l’extrem oest del camí, davant de l’entrada de vianants del Club de tennis, a la porta del Centre de visitants del Parc de l’Agulla cap a la sèquia, i a la sortida del Berenador del parc a l’est. Aquestes franges transversals d’asfalt es plantegen amb un regruix de 3cm sobre el paviment i acabat fressat per reduir la velocitat dels vehicles i de color diferenciat per alertar del creuament de vianants.

Resum d’actuacions

• Pavimentació de nou del camí amb una amplada de 7,30 metres amb asfalt d’acabat granular.
• Delimitació del recorregut de vianants mitjançant pilones de fusta.
• Plantació d’una nova línia d’arbrat.
• Pavimentació de forma diferenciada de 4 franges transversals per alertar i facilitar el pas de vianants i reduir la velocitat, mitjançant un regruix de 3 centímetres d’asfalt fressat pintat de color vermell en 3 de les franges i de color turquesa en la porta principal del parc.
• Instal·lació de senyalització vertical de pas de vianants per reforçar aquests punts.
• Singularització de l’inici del recorregut de l’Agulla amb plantació d’arbrat i retirada de dues moreres en aquest punt.
• Senyalització dels extrems de l’àmbit d’actuació amb placa de camí rural, limitació de velocitat i baden.
• Trasllat de contenidors
• Habilitació de 23 places d’aparcament en línia