Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Surt a concurs públic la museïtzació de l’edifici de Cal Casajoana

Interior del museu
Interior del museu

La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació per tal de dur a terme el discurs museístic dels baixos del museu ubicat a carrer Padró 6-8, l’edifici de Cal Casajoana.

 

Aquest nou espai al municipi estarà dedicat a l’explicació de la vinya i producció de vi i destil·leries a Sant Fruitós de Bages i a tot el Pla de Bages.

 

En aquest sentit es situaran totes les peces que envolten el món de viticultura i producció de licors que es conserven al museu ubicat a la Rectoria Vella i es donarà un toc de personalitat al nou edifici.

 

El projecte proposat començarà amb una explicació global sobre la situació de la vinya al Pla de Bages, seguidament s’explicarà l’elaboració del vi fa un segle i finalment la importància del licor a Sant Fruitós de Bages amb les seves dues grans destil·leries: Anís Morell i Anís Bages.

 

Aquesta museïtzació planteja un projecte trencador i modern on el visitant deixa de ser un mer espectador per endinsar-se en l’ambient, fent que visqui la història en la seva pròpia pell, transportant-lo a una època concreta. Per aconseguir aquest fet vivencial s’utilitzaran les noves tecnologies amb projecció d’imatges, sons i olors.

 

Les empreses interessades en concursar poden fer-ho fins el proper 9 d’octubre a través del següent enllaç