Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un grup d’alumnes de l’institut de Sant Fruitós de Bages participen en l'acte en memòria de les víctimes de l'Holocaust celebrat a Manresa

Un grup d’alumnes de 1er de Batxilllerat de l’institut Gerbert d’Aurillac acompanyats per la Regidora d’Ensenyament, Núria Clarella, han participat aquest dilluns 27 de gener, Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, a l'acte en memòria de les víctimes de l'Holocaust, dedicat enguany a les dones deportades a Ravensbrück, que s’ha celebrat al Museu Comarcal de Manresa.

Els alumnes han pres part a l’acte, fruit de l’experiència viscuda durant la seva visita als camps de concentració de Mauthausen i Gusen el passat curs escolar. Arrel d’aquesta sortida els alumnes van recollir la seva visió dels camps, a través de fotografies que posteriorment FotoArt Manresa ha plasmat en l’exposició Camps: Camins de pau.

Aquesta mostra és  una instal·lació interactiva sobre l'experiència dels camps de concentració cercant paral·lelismes entre la memòria històrica i el moment actual a través de la mirada de fotògrafs de FotoArt amb l'alumnat que va participar a la visita als camps i obres del Taller de Gravat de l'Escola d'Art.

L’exposició es podrà veure a la biblioteca de Sant Fruitós de Bages el proper mes d’abril dins la tercera edició del cicle “Sant Fruitós de Bages i els camps d’extermini nazis: recordar per no oblidar”.