Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una atractiva exposició permetrà reviure la història del tèxtil a Sant Fruitós

S’inaugurarà el 18 de setembre a la sala polivalent de la Biblioteca

Des del dia 18 de setembre fins el 30 d’octubre es podrà visitar a la sala polivalent de la Biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages l’exposició “El tèxtil a Sant Fruitós”. Un recorregut històric per les fàbriques tèxtils del municipi de Sant Fruitós de Bages dels segles XIX i XX, les quals van ser el motor industrial i econòmic més important del municipi.
L’exposició s’estructura en tres àmbits diferenciats, on en cadascun d’ells s’especifica la història de cada fàbrica, aportant dades com número de treballadors, telers, noms d’empreses, així com la vida entorn de la fàbrica tèxtil. Acompanyats de fotografies de l’època, materials i mobiliari originals de les fàbriques descrites.

La motivació d’aquesta exposició ha estat el recent enderrocament de la fàbrica de Bertrand i Serra de Sant Fruitós de Bages, fàbrica referent de la industria tèxtil del poble. Per aquest motiu, es vol mostrar l’impacte de les fàbriques tèxtils sobre el poble i els seus habitants a través de les explicacions degudament documentades i d’imatges representatives de la vida dels habitants del poble fortament vinculats a aquestes industries.

Aquesta exposició ha estat organitzada pel Museu de Sant Fruitós de Bages conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal. La inauguració de l’exposició està prevista pel divendres 18 de setembre a les 19:30 i és oberta a tothom.