Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una cinquantena de persones descobreixen la importància de l'aigua a Sant Fruitós de Bages amb les caminades "Aigua i memòria"

Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest cap de setmana diverses propostes emmarcades en el Dia Internacional dels Museus que se celebra aquest dimarts 18 de maig.

La primera de les propostes han estat les caminades "Aigua i Memòria”, que s'han organitzat tant dissabte com diumenge.

La ruta llarga per l'entorn natural del municipi, que es va realitzar el dissabte amb una ruta de 10 km, va sortir des de La Sagrera i va continuar enfilant el Riu d'Or i vorejant la Sèquia. Durant el recorregut els participants, de la mà d'un guia, van descobrir la importància de l'aigua i com la Sèquia ha estat una infraestructura vital pel desenvolupament de la zona. En finalitzar l'activitat van poder visitar el Museu de la vinya i el vi.

El diumenge es va realitzar la caminada dirigida a públic familiar, una ruta circular de 5 km que va permetre als visitants descobrir els horts de La Sagrera, per continuar cap al bosc espès i fins la depuradora d’aigües per tancar el cicle de l'aigua.

En retornar al Museu els participants van poder gaudir de l'espectacle de dansa contemporània Empelt, que es va realitzar a l'exterior del Museu.

Aquest dimarts 18 de maig, Dia internacional dels Museus, el Museu de la Vinya i el Vi farà una jornada de portes obertes i tots els assistents rebran un petit obsequi.