Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Urbanisme aprova el projecte per la construcció de la via ciclista que unirà Sant Fruitós de Bages amb Manresa pel barri de la Rosaleda

La comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat de forma definitiva el projecte per a la construcció d'una nova via ciclista a Sant Fruitós de Bages, paral·lela a la N-141c, pel marge sud, que unirà el nucli amb el barri de la Rosaleda.

Aquesta via serà de gairebé 1 km de recorregut i formarà part de la via ciclista que unirà en un futur els nuclis de Navarcles, Torroella de Baix i Sant Fruitós amb Manresa, passant pel Guix.

Aquest projecte transcorrerà en major part per sòl no urbanitzable. El primer tram de carril bici s'iniciarà en un pas de vianants i continuarà per la part baixa del talús de la rotonda existent a la carretera N 141c amb ús compartit amb els vehicles agrícoles que permetrà accedir als camps de conreu. Aquest primer tram es preveu amb un paviment de formigó i després ja es preveu amb pavimentació tova i alguns murs de pedra seca, per salvar el desnivell.

Es proposen dues passeres per travessar les dues lleres existents a l'àmbit del projecte, una per sobre del Riu d'Or i l'altre per un torrent proper a Cal Marquet. Al llarg del recorregut s'habilitaran zones d'estada i descans amb plantació d'arbrat, instal·lació de bancs i una font d'aigua potable.

Aquesta nova via s'ha pressupostat en 374.758 € i és previst que els treballs de construcció es puguin iniciar d’aquí a un any.