Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INFORMACIÓ

13,7 Km - 4h 15 min - 275 m

Aquest itinerari ens permet conèixer la vall del riu Llobregat entre el pont de Sant Benet de Bages (Món Sant Benet) i la resclosa de les Generes, i té com a principals atractius culturals el monestir de Sant Benet de Bages i les pintures rupestres de les Brucardes.

Després de travessar l’Eix del Llobregat (C-16), arriba a les Brucardes, on hi ha una balma amb unes pintures rupestres del Neolític Mitjà que s’estima que tenen entre 6.000 i 5.000 anys d’antiguitat. Ressegueix el capdamunt de la cinglera de la Tolega, des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la vall del Llobregat amb Montserrat al fons. Baixa per la vora esquerra del torrent de Sant Onofre fins a arribar a un mirador sota el qual hi ha la font dels Caçadors, la qual flueix per una superfície entapissada de molses i falgueres que limita amb una gran balma del sostre de la qual pengen petites estalactites. L’itinerari continua baixant fins a Sant Benet de Bages, passant per un caos de grans blocs de roca i un antic camí que conserva un petit tram empedrat.

A partir de Sant Benet de Bages, continua pel bosc de ribera de la riba del Llobregat fins a arribar al pont que porta a Navarcles. Un cop travessat aquest pont, segueix riu avall fins a arribar al pont de les Generes, passant pel balç Caner, pel sot Gran, per una zona de ràpids on el riu talla la roca calcària i per la font dels Burjons.

Més avall, la ruta travessa el pont de les Generes i continua pel camí paral·lel al riu, passant per la confluència del riu d’Or amb el Llobregat i per la resclosa de la central hidroelèctrica de les Marcetes (1906). Des d’aquest punt, puja paral·lelament a un torrent fins a arribar al bosc de les Costes, una pineda de vells pins pinyers. En aquest tram destaquen una antiga canalització d’aigua i una zona rocosa de fort pendent amb parets de pedra seca i una bona mostra de garriga.

SFB1C.JPGSFB1B.JPGSFB1A.JPG

Imatges relacionades