Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INFORMACIÓ

10,6 km - 3h 15 min - 234 m

Aquest itinerari discorre pel sud-est del municipi, on el pla de Bages limita per l’est amb la vall del Llobregat. Coincideix amb l’itinerari M5 de l’Anella Verda de Manresa a la zona de la casa de les Hortes.

Inicialment passa per una zona del pla de Bages des d’on es pot gaudir de molt bones vistes de la vall del Llobregat i dels relleus del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Tot seguit, davalla paral·lelament al torrent de Viladordis, on destaca una minicentral hidroelèctrica de començament del segle XX, la font del Soroll i la casa de les Hortes, la qual té un llinda del segle XVIII i un cobert proper que té per teulada un enorme bloc de roca caigut del capdamunt del cingle proper al cementiri de Viladordis.

Tot seguit l’itinerari discorre per l’interessant àrea dels Tres Salts, que probablement pren aquest nom dels salts d’aigua que té el riu, els quals van associats a la presència d’estrats de roques calcàries coral·lines. En aquest bell paratge destaquen un conjunt de set tines de pedra seca proper a un aiguamoll on crien els amfibis, un cingle parcialment cobert per un bosquet d’aurons negres, un pont que travessa el riu per un dels seus salts a tocar d’un gran gorg, un bell salt d’aigua que té al costat les restes d’un molí polvorer i la tina de pedra seca del Llobregat.

De retorn al nucli urbà, passa per la resclosa del canal de la central hidroelèctrica de les Marcetes i per la vall del riu d’Or. Prop de la desembocadura d’aquesta riera hi ha un bonic gorg acompanyat d’una petita cascada.

sfb3b.JPGsfb3 a.JPG

Imatges relacionades