Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INFORMACIÓ

14,1 km - 4h 15min - 252 m

Aquests itinerari discorre a parts iguals pel pla de Bages i per les ribes del Llobregat. A la part del pla de Bages destaca l’ermita de Sant Valentí (documentada des del segle XIII), que es troba a la part alta del puig del mateix nom, on hi ha alguns vells pins pinyers. També és interessant el camí paisatgístic que porta a Sant Benet de Bages, des d’on es poden veure diverses barraques de pedra seca, dos notables afloraments geològics i molt bones vistes.

A part del riu Llobregat, l’únic curs fluvial digne de menció és el torrent de Torroella de Dalt, que drena la vall dels Horts. A les ribes del Llobregat trobem quatre colònies tèxtils inactives del segle XIX: la del Riu (1819), la del Galobard (1866), la del Pont Vell (1833) i la del Pont de Cabrianes (finals del segle XIX). Les dues primeres són al terme de Navarcles, i la darrera té una part al terme de Sant Fruitós de Bages i una altra al de Sallent. No gaire lluny del riu, hi ha el barri i la zona industrial de Torroella de Baix, construïts principalment a partir de 1960.

La ruta passa per les vinyes i els oliverars del Pont de Cabrianes i per diverses zones boscoses, entre les quals destaquen la propera a la fàbrica del Pont Vell, on hi ha pins pinyers, roures, xiprers i plàtans de grans dimensions; la de l’est del bosc d’Olzinelles, on abunden els líquens fruticulosos; i la del camí que va del Pont de Cabrianes a la colònia Galobard, que té una gran diversitat de plantes llenyoses i bons afloraments de roques eocèniques d’origen marí que es van formar a partir de sediments dipositats fa entre uns 37 i uns 38 milions d’anys.

sfb4 c.JPGsfb4 b.JPGsfb4 a.JPG

Imatges relacionades