Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INFORMACIÓ

Aquest itinerari discorre íntegrament pel pla del Bages, un territori ocupat principalment per camps de cereals. Té molt poc desnivell, però tot i això permet gaudir de molt bones vistes des de diversos punts elevats, entre els quals destaquen el del serrat del Guix i el de la serra del Carrera. Gran part d’ell coincideix amb la séquia de Manresa, un canal del segle XIV que comença als peus del turó del castell de Balsareny. Aquesta séquia té un recorregut de 24,8 km i un desnivell de tan sols 10 m, i aporta aigua a Manresa, a Sant Fruitós de Bages i a catorze municipis més.

La ruta passa pel llogaret de Sant Iscle, que té una església romànica (segle XII) dedicada al mateix sant i a santa Victòria. Prop de Sant Iscle, trobem una important extensió de vinyes. També passa prop del nucli de Claret, on hi ha dues esglésies: la de Santa Maria, que és romànica (segle XII) i la de Santa Anna, que és del segle XVIII i pertany a Santpedor.

L’itinerari travessa diversos cursos d’aigua de poca importància. Entre ells destaquen el riu d’Or i el seu afluent el torrent Bo. El primer és travessat per un bonic pont penjant destinat a vianants i ciclistes, i rega, mitjançant un canal documentat des de mitjan segle XVIII, l’horta propera a la Sagrera, que és la part més antiga del nucli urbà de Sant Fruitós de Bages (documentat des del segle X). Al torrent Bo destaca una franja d’uns 900 m de bosc de ribera que es troba entre la potabilitzadora d’aigües i l’Eix Transversal (C-25).

5b.JPG5a.JPG

Imatges relacionades