Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GESTIÓ DE PLAGUES

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages té contractada de forma permanent una empresa externa que executa les tasques de control i prevenció de plagues al municipi. Aquest servei realitza de forma rutinària inspeccions per tal d'evitar la presència tant de rosegadors com d'altres animals que poden ocasionar molèsties.

Per tal d'evitar que la presència d'aquests animals es converteixi en una plaga, és d'especial importància la col·laboració de la ciutadania. Sempre que algun veí o veïna del municipi detecti la presència d'aquests animals en carrers, places o parcs i jardins, pot trucar a l'Ajuntament al 93 878 97 00 informant de la seva ubicació i seguidament s'activarà el servei de control de plagues per tal de posar-hi solució tan aviat com sigui possible.

En cas que us trobeu amb la presència d'aquestes plagues al vostre domicili us facilitem alguns consells per prevenir i combatre-les:

- Tapar les esquerdes i els forats de les parets i els sostres, protegir les juntures de les portes i finestres, i vigilar que tanquin bé.

- Protegir les finestres amb tela mosquitera.

- Posar dobles portes, a les plantes baixes d'àrees obertes, on pot haver-hi presència de rosegadors.

- Cobrir els forats de ventilació amb tela mosquitera.

- Mantenir tan net com sigui possible el local o l'habitatge, especialment allà on es manipulin o s'emmagatzemin aliments.

- Evitar humitats, goteres, condensacions, bassals d'aigua i l'emmagatzematge d'aigua sense protecció.

- Vigilar els sostres falsos i altres racons sense llum, sobretot on hi hagi escalfor.

- Mantenir tapades les escombraries i retirar-les diàriament.

- Mantenir en bones condicions higièniques els animals de companyia.