Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Assemblea Nacional de Catalunya - ANC

AT Sant Fruitós x la Independència - ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA
és una assemblea territorial integrada dins de l'ANC, formada per un grup de persones del nostre poble.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és una organització de base transversal i unitària que té com a objectiu la independència de la nació catalana per mitjans democràtics i pacífics. Compta amb més de 500 assemblees territorials arreu del país, una cinquantena d'assemblees sectorials, i exteriors, formades per desenes de milers de persones que treballen desinteresadament per la llibertat col•lectiva.
L'ANC ha organitzat les tres mobilitzacions més multitudinàries de la història dels Països Catalans i de les més grans d'Europa. La primera, l'Onze de Setembre de 2012, amb la manifestació a Barcelona Catalunya, nou estat d'Europa, la segona, la Diada del 2013, amb la Via Catalana cap a la Independència, i la tercera la V de la diada 2014.
L'ANC és hereva del moviment de les consultes sobre la independència que es van dur a terme arreu del país del 2009 al 2011. El 30 d'abril del 2011 es va celebrar la Conferència Nacional per l'Estat Propi, que va marcar l'inici de l'expansió pel territori de l'ANC fins la seva constitució el 10 de març de 2012 al Palau Sant Jordi.
Les principals activitats que desenvolupem en el poble son:

La Marxa de Torxes
És una marxa que es fa el dia 10 de setembre, des de la plaça de l'església fins al Cobert de la Màquina de Batre, on la gent porta torxes i reivindica la independència de Catalunya.

Diada Nacional de Catalunya
S'organitza tota la infraestructura des del poble per que la gent que vulgui pugui anar als actes que convoca l'ANC el dia 11 de setembre.

També som presents en les diferents festes en les quals hi ha les entitats del poble. Com la Festa de l'Arròs o la Mostra d'Entitats.