Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Associació Elenc Teatral dels Pastorets

Associació Elenc Teatral dels Pastorets
Adreça:
Angel Guimerà, 40 - 08272 Sant Fruitós de Bages - Barcelona
Correu electrònic:
enricrafart@gmail.com
Nom de contacte:
Enric Rafart Colillas

L’Elenc Teatral dels Pastorets de Sant Fruitós de Bages (2006-2015) té 9 anys de vida i 8 temporades de representacions de Pastorets.

Només la temporada 2008/2009 va aturar-se la nostra activitat cultural per tal de fer una profunda reflexió i acabar de decidir la consolidació del projecte.

Sant Fruitós ha patit durant molts anys l’absència de Pastorets, després de les mítiques representacions al Centro Parroquial de: l’Estel de Natzaret” d’en Ramon Pàmies a mitjans del segle passat.

Semblava que l’Agrupació Coral recuperava aquest vell camí a l’entrant del nou segle amb les escenificacions del Poema de Nadal de Josep M. de Segarra i després amb les representacions dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres, però malauradament aquesta activitat es va aturar de cop i volta al cap de pocs anys.

Va ser aleshores quan una colla d’amics del nucli cultural del poble, vam entomar el repte de muntar uns pastorets a Sant Fruitós.

Però no podien ser uns Pastorets convencionals, havien de ser diferents i que poguessin ser interpretats majoritàriament per jovent del poble.

Uns Pastorets que sabessin combinar l’esperit tradicional (bíblic i català) amb la modernitat d’una interpretació natural, divertida, irònica i crítica amb l’actualitat.

Tot plegat ben vestit amb l’embolcall d’una senzilla però efectiva escenografia i un bon nivell interpretatiu.

Aquesta exigència la vam trobar en el text: “Els pastorets del ferrer Magí” , d’Enriqueta Capellades, una dona de Castellterçol que avui ja té 96 anys i que va ser a mitjans del segle passat una extraordinària animadora teatral del seu poble, que va publicar una bona colla de títols de caire juvenil, entre ells: “La criada Malbusques”, Premi Ciutat de Barcelona, l’any 1976 i aquests Pastorets.

Els Pastorets del ferrer Magí, un text que podríem qualificar-lo de “teatre en el teatre”, uns Pastorets ben particulars que reuneixen en una sola obra la representació pròpia del Nadal i l’escenificació d’una rondalla catalana, tot amb bon humor, animació i gresca.

Un cop triat el text, només ens quedava fer una crida als actors i col•laboradors.

Vam aprofitar l’escenografia (decorats i atretzo), el vestuari dels pastorets anteriors, cedits gentilment per l’Agrupació Coral i per acabar de completar l’escenografia vam demanar la col•laboració de professionals i artistes del poble que van confeccionar el material escènic més propi de l’obra.
Finalment vam començar els espectacles el Nadal 2006, amb un promig, fins avui, de tres espectacles per temporada (Sant Esteve, com a dia d’estrena i dos festius nadalencs més) .

Comptem amb un potencial humà, d’una setantena de persones, d’actors, tècnics, coreògrafs, tramoies, maquilladors i col•laboradors.

Tenim el suport de l’Ajuntament que ens cedeix l’espai (Casal Cultural) per els assajos i les representacions i l’esponsorització d’una bona colla d’empreses locals.

La nostra activitat és sense ànim de lucre i els beneficis obtinguts serveixen per millorar la posada escènica (decorats, material, efectes, etc.) i per celebrar el tradicional dinar de germanor abans de les vacances d’estiu i que va bé per començar a escalfar motors de cara a la nova temporada de Pastorets.