Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programació cultural

Sant Fruitós de Bages compta amb una destacada programació cultural, que s'estructura a l'entorn del calendari festiu i de la celebració de cicles de temporada o festivals. Pel que fa als equipaments culturals, el municipi disposa d'una nova Biblioteca Pública, estrenada l'any 2014; també disposa del centre cívic de caire polivalent, NEXE - Espai de Cultura, estrenat l'any 2011; i a nivell escènic també disposa del Teatre Casal Cultural, amb aforament per 180 persones.

Activitats populars com la tradicional Festa de l'Arròs i les cantades de Caramelles compten amb una gran tradició a Sant Fruitós de Bages. Altres actes culturals típics del municipi són les representacions dels Pastorets per Nadal i una lluïda Cavalcada de Reis.

Des de l’any 1995 es celebra el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, amb quatre concerts anuals que coincideixen amb els dijous del mes de juliol.

A Sant Fruitós de Bages també s’hi organitzen programacions culturals de caire bi-mensual que inclouen actuacions de música i teatre pertanyents als Circuits d'Espectacles Professionals que coordinen la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La Festa Major d’Hivern es celebra a l'entorn del dia 21 de gener, onomàstica del patró Sant Fruitós, i la Festa Major d’Estiu es porta a terme a l'entorn del primer cap de setmana de juliol.