Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya informativa per al cens municipal d'animals domèstics

Els agents de la Policia Local realitzaran a peu de carrer les comprovacions necessàries perquè els animals del municipi estiguin correctament identificats.

A partir del proper dilluns 8 d'abril, agents de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages duran a terme una campanya informativa amb l'objectiu que tots els animals domèstics del municipi estiguin degudament censats, portin el xip d'identificació, i que els seus propietaris compleixin la normativa sobre tinença d'animals.

Els agents a peu de carrer identificaran, mitjançant un lector, si els animals estan censats i si disposen del xip o tatuatge obligatori.

En cas que els propietaris no hagin dut a terme aquesta tramitació, els agents els entregaran tota la documentació per a realitzar els tràmits i es donaran 15 dies per tal de regularitzar la situació.

Recordem que Sant Fruitós és obligatori que tots els propietaris d'animals de companyia (gats, gossos i fures) estiguin degudament inscrits al cens municipal d'animals domèstics i degudament identificats (mitjançant xip o tatuatge) i en el cas dels gossos, a més, han d'estar inscrits al cens de l'ADN i disposar, pels considerats potencialment perillosos, de la preceptiva autorització de tinença i/o conducció.

Aquesta campanya informativa també vol incidir en altres obligacions que tenen els propietaris d'animals:

  • Tenir-ne cura
  • Tenir la vacunació al dia.
  • Recollir els excrements de la via pública
  • Evitar que els gossos orinin a les parets i portar una ampolla d'aigua per netejar l'orina de la via pública.
  • Portar sempre els gossos lligats quan siguin al carrer.
  • En el cas de races perilloses, portar-los amb morrió i tenir una assegurança de responsabilitat civil.