El 7 d'arròs, un tast maridatge i una xerrada sobre el món del vi seran els actes previs a la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages
Del 1 al 11 de febrer, 12 establiments del municipi oferiran algun plat o producte amb arròs, en el marc de la proposta 7 d’arròs, que es celebra per tercer any consecutiu. Els participants poden adquirir una butlleta en qualsevol dels 12 establiments adherits i guanyar diferents premis conforme es sumin participacions.
A aquesta proposta se li suma el +KVi, que enguany gira a l’entorn del vi del Priorat. Durant aquest acte, que es celebrarà el proper dissabte 10 de febrer a partir de les 7 del vespre al Nexe – Espai de Cultura, es projectarà un documental sobre aquesta D.O. i seguidament es durà a terme una taula rodona amb la presència del biòleg Josep lluís Pérez Verdú; l’enòleg i viticultor René Barbier; el President de la D.O. Pla de Bages, Joan Soler i del director del documental David Fernandez. La periodista, somelier i autora del llibre “retrats de Vi”, Ruth Troyano, serà l’encarregada de presentar i moderar l’acte.
Un cop acabades les intervencions es farà una degustació de vins de la D.O. Priorat i de la D.O. Pla de Bages i un tast d’arròs. El preu dels tiquets per prendre-hi part és de 12€ i es poden adquirir de forma anticipada al Nou Celler, a banda inclouen una copa degustació de regal.
Enguany, a les propostes ja consolidades dels darrers anys, se li afegeix un tast maridatge el proper dijous 8 de febrer a partir de les 8 del vespre al Nexe-Espai de Cultura. La proposta, consisteix en la realització d’un tast especial amb 4 grans cuiners que cuinaran l’arròs en directe maridant-lo amb vins del celler el Molí de Collbaix.
El primer dels plats anomenat “Arròs del Bages” estarà cuinat per Guillem Plana del restaurant Can Plana de Sant Fruitós de Bages amb un plat a base de llàgrima de porc Ral, rossinyols i romaní. Jordi Llobet, del Restaurant l’Ó de Món Sant Benet cuinarà un “Arròs fumat” amb costella de porc Ral, foie i cremós de farigola. La tercera proposta vindrà del xef de La Mar Salada, Albert Enrich, que cuinarà un “Arròs mariner” amb peix i marisc de la llotja de la Barceloneta. Els postres seran a càrrec de la cuinera Bea Velasco de Can Ladis amb “Dolç d’arròs” amb coco, mango i gelat de galeta.
El maridatge estarà dirigit per la somelier i nutricionista Clara Antúnez. El preu del tast és de 40€ i els tiquets es poden adquirir al Nou Celler de Sant Fruitós de Bages.