Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El XXII Festival Internacional de Música Clàssica es trasllada a Sant Benet de Bages

Núria Rial, Mireia Pintó, Quartet Mèlt, Bronevetzky i l'Orquestra Terrassa 48, actuaran cada dijous de juliol al monestir.

El XXII Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages deixa el Mas de Sant Iscle per traslladar-se al monestir de Sant Benet fruit d’un acord amb la Fundació Catalunya-La Pedrera.
El primer dels concerts té com artista convidada la soprano Núria Rial, el dijous 7 de juliol. La santjoanenca portarà a l’interior de la Sala Montserrat un programa de música barroca amb l'acompanyament del conjunt Artemandoline sota el títol de sospiri d’amanti. Rial és una artista d’alta volada més coneguda a la resta del món que no pas al Bages.

El 14 de juliol serà el torn de Mireia Pintó, acompanyada del pianista nord-americà Mac McClure, que interpretaran cançons de cabaret culte d’autors com Satie, Bolcom o Britten sota el títol Cabaret Songs.

El tercer dels concerts, que es celebrarà el 21 de juliol, farà pujar a l’escenari el Quartet Mèlt, conegut per guanyar el programa Oh Happy Day. El grup, en el qual figura el baríton Oriol Quintana, amb arrels santfruitosenques, cantarà peces clàssiques de compositors com Mozart i d’altres tradicionals catalanes.
Finalment, el concert que tancarà l’edició d’enguany, vindrà de la mà del pianista Vladislav Bronevetzky i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb un programa a l’entorn de Bach.

Tres dels concerts es faran a la sala Montserrat, amb capacitat per a 450 persones.
El del Quartet Mèlt és previst que es faci als jardins de l’exterior del monestir. Els 4 concerts tindran la seva hora d’inici a les 22 hores.
El festival comptarà enguany amb un pressupost de 38.000 euros, 11.000 dels quals els aporta l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha destacat que s’ha augmentat la partida per suplir la pèrdua que significa l’increment de l’IVA cultural. Per la seva banda, la directora artística, Mireia Pintó, ha reconegut que es tracta d’un pressupost modest tot i que és un mèrit haver aconseguit mantenir el format de quatre concerts.

Els preus de l’edició d’enguany mantenen la tarifa de 20 euros per concert. A banda, l’abonament per als 4 concerts es posa a la venda per 60 euros. Els tiquets es poden adquirir de forma anticipada a l'Àrea de Cultura de Sant Fruitós (c. Padró, 74; de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) i al teatre Kursaal de Manresa, tant a la taquilla com a la pàgina web www.kursaal.cat.

 

Arxius Adjunts