Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages augmenta la dotació del Pla de Reactivació Econòmica del municipi amb 300.000 € més, arribant a la xifra de 1 milió d’euros

El Govern Municipal vol destinar aquesta ampliació del fons per ajudar a autònoms i microempreses, i al comerç local.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages dotarà el Pla de Reactivació Econòmica del municipi amb 300.000€ més que s’afegeixen als 700.000€ ja anunciats anteriorment.

Aquesta ampliació del fons per fer front als efectes econòmics generats per la pandèmia aniran destinats a ajudar al comerç local i als autònoms i les microempreses.

Concretament es destinaran 200.000€ a microcrèdits per a autònoms i microempreses que hagin patit una davallada de la seva facturació arrel de la pandèmia de la Covid-19.

Els altres 100.000€ aniran destinats a ajudes al comerç local per tal de cobrir despeses per l’adaptació dels establiments en la seva reobertura al públic. Cada comerç podrà disposar de fins a 600 Euros per cobrir despeses de compra de material i adopció de mesures exigides per protegir-se de la Covid-19, que no haurà de retornar.

Els microcrèdits seran d’imports de fins a 2.000€ i es retornaran durant l’any 2021 sense interessos.

Recordem que el consistori ja va posar en marxar un fons de 700.000 euros pel Pla de Reactivació Econòmica del municipi per tal de donar suport a persones a l’atur, afectades per un ERTO i autònoms, ajuts en vals de compra pel comerç local i una ampliació de les ajudes per a serveis socials. Amb aquesta ampliació de 300.000 € es dotarà la partida del Pla de Reactivació Econòmica amb 1 milió d'euros en total.

Aquest Pla de Reactivació Econòmica es durà a terme, en la seva major mesura, amb el romanent de tresoreria lliure de la liquidació del pressupost del 2019, que ha estat de 1.133.000€. Concretament 827.000€ provindran d’aquest romanent positiu del passat exercici i els 173.000€ restants d’una modificació de crèdit de diferents partides del pressupost de l’any 2020. Es portarà al Ple municipal d'aquest mes de maig per tal que es doti aquest Pla de recuperació econòmica i social amb aquest import.