Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera Violant Cervera inaugura la llar i escola "Els Companys" de Sant Fruitós de Bages

El nou equipament d'AMPANS és un recurs especialitzat que dóna cobertura a adolescents i joves d'entre 12 i 18 anys amb trastorns severs de l'espectre autista i conducta.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha inaugurat aquest dijous la residència i escola que acull, des de fa unes setmanes, adolescents i joves de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme server, a Sant Fruitós de Bages. Ubicat en uns terrenys cedits per l'Ajuntament, el nou equipament disposa de 20 places residencials i 48 places escolars que acolliran alumnes amb necessitats d'alta complexitat.

En l'acte d'inauguració la consellera ha agraït a AMPANS la gran tasca que realitzen i ha assegurat que un dels grans reptes que té el país avui dia són els nens i nenes, i que cal planificar, a llarg termini, les seves necessitats.

L'alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán ha felicitat l'entitat per la gran tasca que duen a terme i ha reiterat que en l'Ajuntament trobaran sempre tot el suport, sigui per aquest projecte o pels que puguin esdevenir.

Per la seva banda el president d'AMPANS, Sebastià Catllà, ha destacat la importància d'inaugurar un equipament que és alhora casa i escola, ja que aquest fet facilita molt la vida diària dels nois i noies a qui els desplaçaments diaris acostumen a causar-los un gran trasbals.

El nou equipament d'AMPANS respon a una necessitat urgent davant la demanda creixent per atendre infants i joves amb discapacitat intel·lectual i Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) amb necessitats de suport generalitzat. Aquest nou recurs d'AMPANS és pioner a Catalunya i ha estat pensat i dissenyat per poder atendre millor i de forma específica un perfil d'infants i joves amb autisme server i conducta associats a la discapacitat.

La inauguració també ha comptat amb la presència de la delegada del govern a la Catalunya central, Rosa Vestit, el secretari d'infància, adolescència i joventut, Alexis Serra, la directora general de DGAIA, Ester Cabanes, i Lluïsa Nicolau, directora dels Serveis territorials del departament de Drets Socials a Barcelona, que han fet junts una visita a les instal·lacions. A l'acte hi han assistit prop d'un centenar de persones.