Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós preveu reunir a 3.000 comensals al Bosquet

La mostra d’entitats i comerç, que tindrà lloc a partir de les 10 del matí, acollirà un total de 24 estands.

La tradicional Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages espera repartir en aquesta edició unes 3.000 racions. La Colla de Cuiners que s’encarrega de preparar l’àpat, ja té preparats tots els ingredients necessaris perquè aquest proper diumenge 15 de febrer es pugui servir menjar a tots aquells que, abans de les 10 del matí, hagin recollit el corresponent tiquet al Nexe, que serà el punt d’informació de la festa. L’arròs es prepararà, com és habitual, al parc del Bosquet mentre a les immediacions se celebraran diverses activitats.

A les 9 del matí, la botifarrada popular donarà el tret de sortida de la festa amb la col•laboració de la Penya Barcelonista de Sant Fruitós i a partir de les 10 començarà la fira d’artesans i la mostra d’entitats i comerç que acollirà un total de 24 estands. Als voltants de les 11 es posaran en marxa les passejades amb ponis i cavalls, la mostra de puntaires. Ja cap al migdia, la trobada de gegants celebrarà la seva 17a edició amb la participació de les colles de Santa Coloma de Gramenet, Bellpuig, Barri Viserta de Monistrol de Montserrat, Puigventós de Castellbisbal, Navarcles, La Beguda Calders, Els K+Sonen de Balsareny, Falset, Monsenyor Gibert de Sant Fruitós i Sant Fruitós de Bages. L’audició i ballada de sardanes i la passada d’autoritats i parelles al bosquet amb l’acompanyament musical de la Banda Unió Musical del Bages donaran pas a la benedicció i el repartiment del l’arròs.

Amb l’accent posat en la cultura i la tradició
Enguany les novetats que s’han incorporat a la Festa de l’Arròs giren més a l’entorn de la cultura i la tradició. Així, des de l’Ajuntament s’ha editat l’Auca de la Festa, escrita per Joan Vilamala i dibuixada pel fruitosenc Galdric Sala, on a través dels seus versos i dibuixos es viatjarà pels diferents passatges de la història de l’acte popular. També tindrà lloc una animació de carrer teatralitzada per recuperar episodis de la festa quan es feia la Recapta per cuinar l’arròs. I cap al migdia, els infants podran gaudir d’un taller de cric medieval. A banda, per tal de fer-ne la màxima difusió de l’acte i de la seva tradició, s’ha editat un díptic informatiu que ja està distribuït per diversos punts com el Monestir de Sant Benet, l’Hotel Món, el Consell Comarcal, entre d’altres; i un diari de la Festa.

En aquesta edició també es rememorarà l’any 1984, moment en el que es va crear la Colla de Cuiners de l’Arròs, un col•lectiu que, amb els anys, ha permès passar de cuinar 600 racions a les 3.000 actuals. Seguint amb la tradició de fer un homenatge a les parelles de la Festa de l’Arròs que van servir les racions a Sant Fruitós, enguany es farà un reconeixement a Floris Carrera i Mº Àngels Singla, que van servir l’arròs els anys 1958 i 1959.