Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament edita un quadern didàctic per difondre la figura d'Alfred Figueras entre els alumnes del municipi

“Dibuixem Alfred Figueras” és el títol del quadern que rebran tots els alumnes de primer d’ESO del municipi.

En motiu de la commemoració de l’any Alfred Figueras, celebrat aquest passat 2018, s’ha editat un quadern didàctic per tal de donar a conèixer la figura de l’il·lustre santfruitosenc entre els escolars del municipi.

Aquesta iniciativa, sorgida de la comissió organitzadora, i desenvolupada conjuntament amb els equips docents de les escoles i l’institut, repassa la vida i obra de Figueras amb diferents activitats, treballant amb una línia pedagògica transversal entre les diferents matèries. D’aquesta manera, seguint la bibliografia de Figueras es treballa art, història, ciències socials i altres matèries.

El quadern, finançat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l’han elaborat la historiadora de l’art Marta Genís i la historiadora Marina Romero. Les dues santfruitosences tenen el màster d'educació.

Aquest divendres s’ha fet entrega dels 1000 exemplars que s’han editat, als representants dels centres escolars del municipi per tal que l’entreguin als alumnes i l’utilitzin per a treballar les diferents assignatures dels centres escolars.

Amb aquest document escolar es pretén introduir a l’ensenyament dels joves del municipi l’obra del pintor Alfred Figueras i que, any rere any, el consistori reediti aquest material per tal que esdevingui una eina imprescindible pels estudiants del municipi.