Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament formalitza un conveni amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi

Sant Fruitós de Bages compta, des del passat mes de novembre, amb un grup de voluntaris de protecció civil per tal de realitzar tasques de suport en temes de seguretat entre la població. Aquest grup de voluntaris ja han realitzat tasques de col·laboració amb la Policia Local durant diferents esdeveniments que s’han dut a terme al municipi com la Castaween a La Rosaleda i el carnestoltes o la Festa Major i van col·laborar de forma molt activa durant l’incendi que va tenir lloc al municipi el passat mes de juny.

Aquest mes de juliol, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació per tal de regular les seves intervencions al municipi. El conveni estableix que l’entitat realitzarà serveis preventiu, d’informació i de suport a d’altres operatius en actes multitudinaris o quan es puguin donar situacions de risc o emergència.

Per la seva banda el consistori els facilitarà els equips de protecció i prevenció necessaris, vehicles i formació i els cedirà un espai municipal per al seu funcionament. A banda s’ha establert una despesa de 2.000€ aquest any 2017 i de 4.000€ durant els anys del 2018 al 2020 pel funcionament de l’entitat. Aquest conveni té una validesa de 4 anys.

El conveni estableix que el funcionament es regularà a través d’una comissió de seguiment integrada per representants de l’associació i de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquest grup és protegir a les persones, el medi i els béns en cas de catàstrofe o calamitat, així com la prevenció, la divulgació i la implantació de plans d'emergència.