Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages celebrarà el dia internacional dels museus amb una tarda d'activitats per a tots els públics

En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus que es celebra a nivell europeu, s’ ha organitzat una tarda d’activitats per tota la família per tal de donar a conèixer el museu i el patrimoni cultural del municipi. Aquesta jornada es celebrarà el proper dissabte 20 de maig.

La plaça Sant Josep, a les 6 de la tarda, serà el punt de sortida d’una ruta històrica pel nucli urbà on petits i grans podran descobrir les històries passades que amaguen els edificis existents i vestigis del què un dia van ser. La ruta tindrà una durada de 2 hores aproximadament amb un recorregut de 3 km aptes per a totes les edats. Es recomana portar calçat còmode i beguda per hidratar-se de la calor. En finalitzar la ruta, els assistents que ho desitgin podran pujar al campanar de l’església per admirar les vistes que ofereix.

Finalment per amanir la festa, el Col·lectiu de Recerca Històrica oferirà una botifarrada popular amenitzada per una actuació musical. Serà a les 8 del vespre a la plaça de l’Església i amb un cost de 5€ per persona.

Durant tota la tarda, el Museu tindrà les portes obertes per tal que tothom pugui descobrir la vida passada de la gent de Sant Fruitós de Bages.

Emmarcat en la celebració del dia internacional dels museus, el Museu Municipal organitzarà, durant el mesos de maig i juny, visites teatralitzades per a les escoles del municipi per tal d’acostar als més petits la història del seu poble. En aquestes representacions una família de masovers de finals del segle XIX que conreen les terres de la parròquia seran els encarregats de narrar la història del municipi.