Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages recuperarà la figura de l'Hereu i la Pubilla per la Festa Major d'Estiu

Serà el diumenge 1 de juliol dins l’acte del gran concert de Festa Major


L’últim any de pubillatge al municipi va ser en el curs 2006-2007, moment en què no es va trobar candidats a rellevar als representants vigents i es va perdre la tradició.
Enguany, amb l’impuls de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i amb la col·laboració del Foment de les Tradicions Catalanes, entitat coordinadora d’aquesta tradició arreu del territori, es vol recuperar el simbolisme de l’Hereu i la Pubilla, buscant un encaix més adequat per aquesta figura representativa del municipi que es pretén recuperar i alhora per tal de garantir-ne la seva continuïtat i tradició.
La proclamació del nou Hereu i la nova Pubilla de Sant Fruitós de Bages 2018, es farà en el marc de la Festa Major d’Estiu. Concretament, la data prevista és el diumenge 1 de juliol a la tarda, en el Concert de Festa Major que oferirà l’Orquestra Rosaleda.
Es podran presentar a Hereu o Pubilla tots els joves, nois i noies, que hagin nascut entre els anys 1996 i 2001, ambdós inclosos. L’examen es realitzarà el dissabte dia 30 de juny al matí.
Les inscripcions per als interessats a presentar-se estaran obertes fins al dia abans, divendres 29 de juny, enviant un e-mail amb la corresponent documentació aquí indicada a pubillatgesantfruitos@gmail.com , o presentant dita documentació a l’Àrea de Cultura, C/Padró Núm.72. Podeu trobar el document a presentar adjunt amb la notícia.
La selecció dels representants es realitzarà el dia abans de la proclamació a través d’una entrevista on el jurat valorarà cada candidat per emetre un veredicte. L’hora i el lloc resten pendents de concretar.
El jurat qualificador estarà format pel regidor de cultura, un membre del Foment de les Tradicions Catalanes, dos membres d’entitats del municipi, i un membre de l’ajuntament que en farà de secretari/a.

Arxius Adjunts