Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages sol·licita un ajut de 500.000 euros per a la renovació de la xarxa d’aigua potable a Les Brucardes i a Pineda de Bages

L'Ajuntament ja ha aprovat el projecte d'obres que ascendeix a més de 800.000 €.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha sol·licitat una subvenció per un import de 500.000 € dels Fons Next Generation, que tramita la Generalitat, per tal de poder sufragar bona part del cost que suposarà el projecte de renovació de canonades de la xarxa d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions de Les Brucardes i Pineda de Bages, redactat per Aigües de Manresa, SA.

La línia d'ajuts a la que s'opta va encaminada a la millora i renovació de les xarxes d'abastament d'aigua en baixa de municipis catalans, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea.

Les actuacions que es realitzaran en aquestes urbanitzacions, ja estaven planificades en el Pla director aprovat al setembre de l'any passat, i un cop s'hagin executat permetran augmentar l'eficiència de la xarxa de distribució minimitzant les pèrdues que es donen avui dia i maximitzant-ne l'estalvi d'aigua.

Les canonades d'ambdues urbanitzacions, compten amb una edat mitjana de cinquanta anys, i concentren la major part de les avaries que s'ocasionen al municipi.

Concretament, les obres que s'executaran consistiran en la substitució d’uns 1.600 metres de canonades tant a Pineda de Bages com a Les Brucardes, així com tots els elements accessoris: ventoses, vàlvules, buidadors, etc. Amb la substitució d'aquestes canonades es podria estalviar un volum diari de 101,75 m³.

L'execució d'aquests treballs està pressupostat en 816.711 €, un import que podria reduir-se en 500.000 € si l'Ajuntament acaba sent beneficiari d'aquest ajut.