Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós de Bages viu una lluïda diada de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi a Sant Fruitós de Bages s'ha viscut intensament recuperant l'ambient d’abans de la pandèmia amb nombroses parades el carrer, presentacions de llibres i actes per a tots els públics.

El dissabte 23 d'abril, la gent gran de la residència El Lledoner van ser els primers a rebre petits rosers per desitjar-los una bona Diada de la mà de l'alcaldessa Àdria Mazcuñán i Claret i de la regidora d'atenció a les persones, Cristina Murcia.

El divendres 22 d'abril, la Biblioteca municipal va fer el ple en la presentació del 19è llibre de la col·lecció de Sala i Ricardis que en aquesta ocasió ens presentava el drac de Sant Fruitós. La contacontes Susagna Navó va explicar la història als assistents qui posteriorment van poder emportar-se un exemplar signat per la seva autora, Marta Julià, i la seva il·lustradora, la santfruitosenca Clara Oliveres.

El mateix divendres el teatre Casal Cultural va ser l'escenari escollit per l'escola Paidos per a presentar el llibre "50 anys del Paidos" que recull les vivències d'aquest centre educatiu del municipi.

Durant la diada, els veïns i veïnes també van poder-se emportar signats libres d'autors locals a la plaça de la Vila. La pregonera jove d'enguany, Marina Altimira, va signar el seu primer llibre "Las mil mentiras", i  l'il·lustrador santfruitosenc Galdric Sala va signar exemplars dels diferents llibres que ha publicat.

A llarg del matí, nombroses famílies també van participar en les propostes de manualitats per fer punts de llibres que es van fer a la Biblioteca i al Museu.

Tot i la climatologia adversa els veïns i veïnes van sortir al carrer per a gaudir d'aquesta festa de la cultura.