Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Fruitós fomenta el consum de proximitat a la Festa de la Tomacada

El proper dissabte 29 de juliol, la plaça de l’església acollirà la celebració de la festa popular gastronòmica de la tomacada, una trobada que té la voluntat de fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, i alhora premiar els hortolans que al llarg de l’any conreen els horts del municipi.

La festa començarà amb una visita familiar als horts a partir de les 7 del vespre per a nens i famílies. Paral·lelament, a la plaça es farà una xerrada d’un hortolà expert en el cultiu de tomàquet. A les 8 del vespre a la plaça de l’església es realitzarà un concurs a l’entorn dels tomàquets i s’oferirà una sopar popular a base de tomàquets i botifarra.

El concurs enguany tindrà 3 modalitats: el tomàquet més pesat, el tomàquet més original i el millor cistell amb productes de l’hort. Els guanyadors es decidiran per votació popular entre el públic assistent.
Per tal de participar al concurs cal inscriure’s prèviament a l’establiment Foto Isidre abans del 28 de juliol i el mateix dia 29, abans de les 6 de la tarda, portar 5kg de tomàquets a la plaça de l’església i escollir el més pesat i el més original. A banda també es pot portar un cistell amb productes de l’hort per a participar en aquesta nova categoria de premis que s’ha introduït enguany. Tots els participants al concurs tindran 2 tiquets gratuïts pel sopar popular. Les persones que no participin en el concurs poden comprar els tiquets a Foto Isidre pel preu de 5€.

La festa està organitzada per Junta de Regants Riudor i el Col·lectiu de Recerca Històrica i els restauradors del 7 de SFB hi col·laboren amb l’entrega de premis.