Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alacalá del Valle (Cádiz)

La relació de Sant Fruitós de Bages amb el poble d’Alcalá del Valle (Cádiz) neix a partir de la segona meitat dels anys 50 i anys posteriors, on moltes famílies d’Alcalà del Valle van emprendre el viatge cap a Catalunya en busca d’un futur millor. La seva destinació va ser Sant Fruitós de Bages, on molts van treballar a les indústries tèxtils, mineres o la construcció.

La relació continuada amb el poble d’Alcalá del Valle també té una doble vessant: d’una banda, la relació individual de molts dels habitants residents a Sant Fruitós de Bages, l’origen dels quals és Alcalá del Valle o la dels seus progenitors, els quals no han deixat de tenir contacte amb el poble dels seus pares i/o avis. D’altra banda una relació institucional entre ambdues corporacions que s’ha anat concretant en sengles visites de delegacions de Alcalá del Valle a Sant Fruitós de Bages i viceversa.

Aquests interessos comuns i afinitats i amb la voluntat de promoure i intensificar els vincles fraternals, els intercanvis culturals i educacionals l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l’Ajuntament de Alcalá del Valle es van agermanar el 16 de febrer de 2003.

Aquest mateix any s’inaugura la plaça Alcalá del Valle al poble de Sant Fruitós de Bages. Alcalá del Valle també té un carrer dedicat a Sant Fruitós de Bages.

Unes de les activitats que es porten a terme des de l’any 2000, és la organització d’un viatge d’intercanvi cultural a Alcalá del Valle, normalment per Setmana Santa o per acudir a la romeria que se celebra.

Informàció d'Alcalá del Valle:

Ajuntament d'Alcalá del Valle - www.alcaladelvalle.es

Turime a Alcalá del Valle- www.destinocadiz.com/tag/alcala-del-valle

 

Imatges relacionades