Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cavalcada de reis

Un dels actes més esperats de l'any, sobretot per la mainada més petita del municipi.
La cavalcada de reis de Sant Fruitós de Bages s'ha anat modificant segons ha anat canviant el poble i la societat.
Als anys 60 els Reis de l'Orient era organitzada per diverses entitats del poble juntament amb el “Centru” parroquial. Sortien de la masia Casa Nova i entraven per la carretera de Vic fins a l’Ajuntament vell on eren rebuts per les autoritats del poble. Allà se’ls hi entregaven les claus del poble per tal de facilitar la seva tasca de deixar els regals de tots els infants del municipi. Alguns anys havien rebut i entregat regals a la mateixa sala de plens del consistori.
Alguns recorden com ses majestats anaven adorar el nen Jesús en el pessebre vivent a la Sagrera i com els reis mags s’enfilaven amb l’escala al balcó de l’Ajuntament vell i a les cases dels infants per deixar-los els regals de nadal.
El seguici dels Reis de l’Orient també ha anat canviant segons el pas del temps, en un principi només els acompanyaven els patges amb entorxes i els Reis sobre cavalls. Més tard van passar a carruatges, carros de tractor, i fins a les carrosses actuals enllumenades i acompanyades d’un gran seguici d’ajudants: armats, tabalers, músics, etc.
Actualment els Reis mags baixen de la carretera de les Brucardes envoltats dels seus patges, carrosses, música i un munt de caramels. Arriben fins a l’Ajuntament on els esperen les autoritats i on dirigeixen unes paraules al poble. A continuació es dirigeixen al bosquet a adorar el nen Jesús i reben els nens i nenes perquè els hi acabin d’explicar les seves peticions per aquesta nit tant màgica.

Imatges relacionades