Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pastorets

Sant Fruitós ha patit durant molts anys l’absència de Pastorets, després de les mítiques representacions al Centro Parroquial de: l’Estel de Natzaret” d’en Ramon Pàmies a mitjans del segle passat.

Semblava que l’Agrupació Coral recuperava aquest vell camí a l’entrant del nou segle amb les escenificacions del Poema de Nadal de Josep M. de Segarra i després amb les representacions dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres, però malauradament aquesta activitat es va aturar de cop i volta al cap de pocs anys.

Va ser aleshores quan una colla d’amics del nucli cultural del poble, es va entomar el repte de muntar uns pastorets a Sant Fruitós sota l’entitat Elenc Teatral dels Pastorets al 2006.

Però no podien ser uns Pastorets convencionals, havien de ser diferents i que poguessin ser interpretats majoritàriament per jovent del poble.

Uns Pastorets que sabessin combinar l’esperit tradicional (bíblic i català) amb la modernitat d’una interpretació natural, divertida, irònica i crítica amb l’actualitat.

Aquesta exigència la es va trobar en el text: “Els pastorets del ferrer Magí” , d’Enriqueta Capellades, una dona de Castellterçol i extraordinària animadora teatral del seu poble.

Els Pastorets del ferrer Magí, un text que podríem qualificar-lo de “teatre en el teatre”, uns Pastorets ben particulars que reuneixen en una sola obra la representació pròpia del Nadal i l’escenificació d’una rondalla catalana, tot amb bon humor, animació i gresca.

Es va aprofitar l’escenografia (decorats i atretzo), el vestuari dels pastorets anteriors, cedits gentilment per l’Agrupació Coral i per acabar de completar l’escenografia es va demanar la col•laboració de professionals i artistes del poble que van confeccionar el material escènic més propi de l’obra.

Finalment vam començar els espectacles el Nadal 2006, amb un promig, fins avui, de tres espectacles per temporada (Sant Esteve, com a dia d’estrena i dos festius nadalencs més) al Teatre Cultural el Casino.
Es compta amb un potencial humà, d’una setantena de persones, d’actors, tècnics, coreògrafs, tramoies, maquilladors i col•laboradors.