Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Sardanes

La dansa popular catalana ha estat ben present en tots els actes festius de Sant Fruitós de Bages.
En els anys 50-60 es va formar l’entitat sardanista anomenada la Clavellina dedicada a ensenyar, promoure i participar en concursos sardanistes. El seu cap danser, el senyor Santacreu va ser un gran promotor d’aquest ball i, amb ell, la Clavellina va ser un dels grups de sardanes més importants de les contrades, guanyant premis i reconeixements.
A finals dels anys 60 fins a mitjans del 70 hi va haver una segona etapa de la Clavellina, anomenada Clavellina nova per tal de diferenciar-la. El seu cap danser va ser el Jaume Font i van participar en concursos i concertacions de grups sardanistes.
Finalment destacar també la feina realitzada per l’entitat Colla Sardanista Flama del Bages, la qual ha ensenyat a petits i ha grans a estimar i ballar la sardana.
Les sardanes son ben presents en les festivitats de Sant Fruitós de Bages i tenen sempre un lloc guardat en la programació de la Festa Major d’Hivern on es ballen a la plaça de l’Església, Festa Major d’Estiu i la Festa de l’Arròs al bosquet.