Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d'acolliment diürn per a gent gran

L'equipament de la Residència municipal El Lledoner, compta amb el servei d'acolliment diürn per a gent gran, més conegut com el servei de Centre de dia, el qual dóna suport a les persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària i complementen l'atenció pròpia de l'entorn familiar.

Si ets una persona gran que viu sola, o que passa moltes hores sola, que té dificultat per fer-se el menjar, per rentar la roba, per fer-se la dutxa,... El servei de Centre de dia de la Residència El Lledoner us pot donar suport per a poder cobrir aquestes necessitats ja que us ofereix esmorzar, dinar, berenar i sopar, així com activitats de lleure, ja siguin físiques o cognitives, les quals us ajudaran a prevenir el deteriorament, tant físic com psíquic.

En el Centre de dia no separem a la persona del seu entorn familiar, tot el contrari, s'afavoreix la seva recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i s'endarrereix l'assoliment de nivells de dependència major. Aquest servei alleuja a la família de les persones usuàries a partir de donar-los suport en la seva atenció quotidiana.

Els objectius dels serveis d'acolliment diürn per a les persones grans, són els següents:

- Oferir un entorn adequat i adaptat a les necessitats d'atenció de les persones.
- Afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social.
- Mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions.
- Proporcionar suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents.

Persones usuàries:

Poden ser usuàries d'aquest servei aquelles persones grans que precisin d'atenció en l'organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària. Per a la prestació del servei de Centre de dia, El Lledoner ofereix:

- Activitats de lleure i tallers d'estimulació cognitiva.
- Suport personal, social i familiar.
- Seguiment i prevenció de les alteracions de la salut, amb el suport d'infermeria.
- Manutenció.
- Higiene personal.
- Podologia.
- Perruqueria/barberia.
- Bugaderia.